Δύο ήταν τα τραπέζια που έγιναν προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες

Στο μεν πρώτο το μενού είχε τέσσερα πιάτα κι ένα επιδόρπιο και έγινε στο CityZEN στον ιστορικό Κουλά, ενώ το μενού επιμελήθηκε ο executive Chef του Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης

Όσο για τα υλικά που έγινε το μενού, αποτελούνταν αποκλειστικά από σερραϊκά προϊόντα και από ότι έμαθα ήταν από τα …καλύτερα!
Οι καλεσμένοι ήταν όλοι κι όλοι εκατό και υπήρξαν αρκετές παρασπονδίες τόσο στους καλεσμένους, όσο και στους φίλους τους!
Στο μενού λοιπόν είχαμε πιπεράκια μπακάλικα με βουβαλίσιο τυρί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Κολοκυθοκεφτέδες και σπαράγγια Νεοχωρίου και δίχρωμο τζατζίκι
Μαζί με Ρύζι Σερρών καρολίνα με λουκάνικα Τζουμαγιάς και φέτα σαγανάκι
Ενώ είχαμε μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα λευκής μελιτζάνας Λευκοθέας αλλά και πατάτες Βροντούς
Ενώ σαν επιδόρπιο είχαμε κρέμα βανίλιας με βουβαλίσιο γάλα, σος ακανέ και παστέλι φιστικιού Αμμουδιάς με μέλι Ιβήρων
Να τρώει δηλαδή η μάνα και το παιδί να μην δίνει….

Την επομένη το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο Δήμαρχος Σερρών με θέα τους καταρράκτες στον Άγιο Ιωάννη.
Πάντως ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε πως στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της Απελευθέρωσης την Ελληνική Kυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ.Κώστας Καραμανλής και την Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Σερρών, κ.Τάσος Χατζηβασιλείου.
Τυχαίο;
Δεν νομίζω;