Μπορεί την Κυριακή να είχαμε μια ξεκάθαρη νίκη του Ανδρουλάκη και μια οριακή πρόκριση του Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς η πλευρά του πρωην πρωθυπουργού ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο συνυποψήφιός του, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας -στην ουσία- την αξιολογική μεταρρύθμιση του open.gov.
Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013.
Και δήλωσε με παρρησία πως στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση.
Και μάλιστα αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Στην συνέχεια ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών αντέκρουσε και τις επικρίσεις για το θέμα του veto που του απηύθυνε ο κ. Παπανδρέου.
«Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο Τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε.
Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», σημείωσε και εμφάνισε άρθρο του Politico.eu, από τον Μάιο του 2003, στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου έλεγε άλλα από αυτά που υποστηρίζει σήμερα για το δικαίωμα βέτο στην ΕΕ, όσον αφορά τα ενταξιακά θέματα.»
Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόθεση του κ. Παπανδρέου είναι να «πολώσει» το κλίμα και με διάφορα τεχνάσματα να περάσει στην κοινωνία πως ο αντίπαλος του δεν είναι το νέο και η προοπτική και να κερδίσει πόντους στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές
Μόνο που δυστυχώς για τον ίδιο ήδη οι στοιχηματικές που ήταν οι μόνες που έπεσαν μέσα στις προγνώσεις τους, δίνουν απόδοση 9 σε νίκη Παπανδρέου.