«Tο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ένα παιδί θα κάνει γιορτές με τη μαμά του. Δεν θα έκανε σε διαφορετική περίπτωση».
Αυτό σημείωσε με έμφαση ο αρχιφύλακας Μωραΐτης Χρήστος, ο αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου που εξιστόρησε όσα έζησε χθες Σάββατο με τους συναδέρφους του και το πώς από κοινού κατάφεραν να αποτρέψουν μια ακόμη γυναικοκτονία για φέτος.
Σε δηλώσεις του o αρχιφύλακας έκανε λόγο για μία «τρομακτική εμπειρία» αναφερόμενος στο συμβάν, που λίγο έλειψε να αποτελέσει την 18η γυναικοκτονία στη χώρα μας για φέτος.
«Λάβαμε σήμα να συνδράμουμε με το περιπολικό σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και πάλι.
Πήγαμε στο σημείο και μαζί με τους άλλους τρεις συναδέρφους μου ακούσαμε μέσα από το διαμέρισμα ουρλιαχτά. Κάναμε έκκληση να μας ανοίξει. Αυτό δεν το έκανε (σ.σ ο ένοικος). ‘Φύγετε’, έλεγε, θα σας σκοτώσω και εσάς.
Τότε στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πήραμε την απόφαση να σπάσουμε την πόρτα και να επέμβουμε. Δεν υπήρχε καθόλου χρόνος. Μπήκαμε μέσα και αντικρίσαμε ένα θέαμα, που εγώ και οι συνάδερφοι μου δεν είχαμε ξαναδεί. Έναν άνθρωπο να μαχαιρώνει στο λαιμό (σ.σ την σύνοικο του) μπροστά μου, μπροστά στα μάτια μας. Όταν μας είδε απομακρύνθηκε, και άρχισε να αυτοτραυματίζεται χωρίς να το καταφέρει και μετά στράφηκε εναντίον μας.
Ένας συνάδερφος μας αν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, θα είχε πάθει ζημιά. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον συλλάβουμε», εξήγησε περιγράφοντας το συμβάν ο αρχιφύλακας του Α.Τ. Λευκού Πύργου.
Άκουσα να φωνάζει «βοήθεια, με σφάζει»
Όπως διευκρίνισε, όταν έφτασε άκουσε άτομο να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια με σφάζει», ενώ, όπως τόνισε, η 38χρονη σύνοικος του συλληφθέντα είχε καλέσει αρκετές φορές στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, μάλιστα τη μια φορά είχε μπει μέσα στο μπάνιο και είχε κάλεσε κρυφά. «Παρόλα αυτά δεν μας είχε δώσει ακριβείς οδηγίες για το που είναι. Καταφέραμε και την βρήκαμε και είχε ευχάριστη κατάληξη τουλάχιστον στο τέλος.
Την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό, γεμάτη αίματα, ημίγυμνη και στον καναπέ ενώ δίπλα, στο ενάμιση μέτρο (σ.σ βρισκόταν) ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο ήταν ένα παιδάκι με αναπηρία. Ήτανε σε σοκ», περιέγραψε ο αρχιφύλακας που εξήγησε πως ασθενοφόρο βρισκόταν ήδη στο σημείο.