ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ κάνουμε (ή το “ξύλο” της τρώμε;
Έτσι σχολιάζει με ανάρτηση της η κ. Παπαφωτίου δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Σερρών αναφορικά με το κόστος του Σερρευχούλη αλλά και της φάτνης στη φετινή πολιτεία των ευχών.
Η κ. Παπαφωτίου τα βάζει με τον Δήμαρχο που όπως πρέπει να εξηγήσει στους Σερραίoυς, πώς γίνεται ένας χριστουγεννιάτικος συμπαθής ΑΡΚΟΥΔΟΣ και μία ξύλινη ΦΑΤΝΗ, να μας κοστίζουν στην Διαύγεια 60.000 ευρώ και στις τηλεοπτικές του δηλώσεις, 25.000!!!
Υπενθυμίζουμε πώς η κ. Παλάζη πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ ήταν σαφής όσον αφορά το κόστος του αρκούδου που φτάνει τα 15.000 ευρώ με ΦΠΑ ενώ κοστίζει 10.000 ευρώ η φάτνη με το ΦΠΑ.
Η κ. Παπαφωτίου συνεχίζει λέγοντας πώς ενώ στις 15 Δεκεμβρίου οι δύο κατασκευές έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Πλατεία και οι κ.κ. Χρυσάφης και Παλάζη τις παρουσιάζουν πανηγυρικά στους Σερραίους, μόλις την ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα 16 Δεκεμβρίου υπογράφει ο κ. Κ. Βέρρος την σύμβαση των 260.000 ευρώ για την ανάληψη της “Πολιτείας των Ευχών”, καθώς και της προμήθειας των δύο στολιδιών. (Η Σύμβαση στην Διαύγεια).
Σε αυτή την ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ στις 16 Δεκ. σύμβαση, ο αρκούδος και η φάτνη κοστίζουν από 30.000 ευρώ έκαστο= 60.000 συνολικά, όμως την ίδια ημέρα (16 Δεκ), η κ. Παλάζη δηλώνει τηλεοπτικά οτι ο μεν αρκούδος αγοράστηκε (πότε;) 15.000 ευρώ, η δε φάτνη 10.000 ευρώ= 25.000 συνολικά.
Τέλος η κ. Παπαφωτίου ρίχνει το μπαλάκι στη μείζον αντιπολίτευση αλλά και στις
υπερκείμενες Αρχές και Εξουσίες που οφείλουν να ελέγχουν πώς ακριβώς διατίθενται τα χρήματα των δημοτών.
Μήπως θα πρέπει και αυτές να ζητήσουν εξηγήσεις από τους … εμπλεκόμενους;