Την …αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη θριαμβευτική εκλογή του στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.
«Προτεραιότητά μου είναι το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Πιστεύω ότι πρέπει να αντικαταστήσει την συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα έχει πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, τη μείωση των ανισοτήτων, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση-και πρόσθεσε:
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική, έχει ανακοινώσει δεύτερες και κάποια ρεπορτάζ μιλάνε για τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι».
Για να μην μείνει, μάλιστα, καμία αμφιβολία, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «Η φιλοδοξία μου λοιπόν είναι η χώρα να αποκτήσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα απαντά μακροπρόθεσμα στα ζητήματα».
Είναι φανερό πως ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει να ανοίξει από τώρα τα χαρτιά του, αλλά και ότι απορρίπτει από τώρα την πρόταση Τσίπρα –τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή- για συγκυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων.
Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλούν και οι θέσεις του τόσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και για τα δωρεάν μοριακά τεστ με συνταγογράφηση, καθώς αυτή υπήρξε η θέση του κόμματός του επί ηγεσίας Φώφης Γεννηματά.
Πάντως όλοι βλέπουν περισσότερο τα στελέχη παρά τον ίδιο, πράγμα που σημαίνει πως …προετοιμάζεται!
Το πως και το γιατί θα το δούμε…
Για καλό να είναι μόνο, γιατί οι καιροί είναι …πονηροί!