01/03/2025
8.1 C
Serres

Ψωμάκια μπριός από πατάτα: Εύκολα, νόστιμα και μαλακά σαν αφρός

Τα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά.

Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και πλέον έχεις έναν πολύ καλό λόγο για να φτιάξεις μπέργκερ στα παιδιά σου, αλλά και αφράτα σάντουιτς για το πρωινό σου.

Γίνονται πεντανόστιμα και είναι μαλακά σαν αφρός! Ο σεφ Γιώργος Τσούλης έχει την συνταγή για ψωμάκια μπριός από πατάτα και θέλεις μόνο 10 λεπτά για να τα προετοιμάσεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για μια ώρα και ύστερα ψήνεις τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Αυτά τα αφράτα ψωμάκια από πατάτα θα σε τρελάνουν!

Διαβάσε τι χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις:

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. αλεύρι, για ψωμιά
230 ml νερό, χλιαρό
165 γρ. πουρέ πατάτας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra, για το άλειμμα των ψωμιών
35 ml γάλα, χλιαρό
3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. μαγιά, ξερή
1+¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, medium

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι, τον πουρέ, το αυγό, το βούτυρο, το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.


Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Έπειτα, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας μας, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκια. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα φουσκώνουν, καλύπτουμε με μεμβράνη ή με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα ακόμα.

Ύστερα, ψήνουμε τα μπριός σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τα ψωμάκια με λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Τιp: Ο πουρές πατάτας πρέπει να είναι κρύος για να μην ψηθεί το αυγό.

Δείτε επίσης


Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Συνεχίζεται η δράση «Ομάδες Συμβουλευτικής και Ψυχικής Ενδυνάμωσης»

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, συνεχίζουν τη δράση «Ομάδες Συμβουλευτικής και Ψυχικής Ενδυνάμωσης» για τους συνταξιούχους του...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Το Film Office ξανά στο European Film Market

Το Film OffΤο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο European Film Market, την κινηματογραφική αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ...

Μάρκος Μπόλαρης: Φωνή Λαού , οργή Θεού !

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης C’ est fini Ο λαός με την σοφία του διατύπωσε την ρήση Φωνή Λαού , οργή Θεού ! Οι σημερινές συγκεντρώσεις, σε μέγεθος συμμετοχής και...

Συνέχισε να διαβάζεις