Την Δευτέρα μαζί με την λογοδοσία του κ. Τζιτζικώστα, είχαμε λογοδοσία και των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών, αλλά και την λογοδοσία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα του δεύτερου εξαμήνου του 2021, και μάλιστα σε ειδική συνεδρίαση από την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθηνά Αηδονά.
Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης, στα έργα που δημοπρατήθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους κυρίαρχη θέση καταλαμβάνουν τα αντιπλημμυρικά και τα οδικά έργα, όπως και η υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ, με την παροχή βοήθειας στους πιο ευάλωτους πολίτες.
Σύμφωνα με την κ. Αηδονά στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 δημοπρατήθηκαν 119 σημαντικά έργα προμήθειες, εργασίες και υπηρεσίες και κατακυρώθηκαν 38 από αυτά, εγκρίθηκαν και τροποποιήθηκαν 50 προγραμματικές συμβάσεις.
Η κ. Αηδονά αναφέρθηκε στις υποστηριστικές δράσεις πρόληψης και προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, στη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Ημαθίας, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ και στη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και στη βελτίωση εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 564.516 ευρώ.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και σε σειρά έργων συντηρήσεων του οδικού δικτύου και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, σε επεμβάσεις καθαρισμού χειμάρρων, σε συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού, σε καθαρισμούς ρεμάτων κτλ.
Προφανώς και η κ Αηδονά αποτελεί το δεξί χέρι του κ.Τζιτζικώστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συνεχίσει και την επόμενη τετραετία το έργο της
Οπότε και ο Τζιτζικώστας θα είναι στα σίγουρα υποψήφιος Περιφερειάρχης
Αυτοί οι δυό πάνε …πακέτο!