02/03/2025
8.7 C
Serres

Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους

Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το νόστιμο και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους

Σας έχουμε ένα πολύ εύκολο, μικρό και λαχταριστό σνακ για όλους! Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις φλογέρες, τις ημέρες της Πρωτομαγιάς για τα τραπέζια σας ή ακόμα και καθημερινά στο σπίτι σας. Το αποτέλεσμα και η γεύση είναι σίγουρη επιτυχία!

Για το φύλλο κουρού
500 γραµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
250 γραµ. μαργαρίνη (πλάκα
σκληρή)
125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
1 αυγό
λίγο σουσάμι για το φύλλο

Για τη γέμιση

400 γραµ. φέτα
100 γραµ. ανθότυρο
1 αυγό
φρεσκοτριµµένο πιπέρι (προαιρετικά)

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία
Για το μίγμα

Ζυμώνουμε πρώτα μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Κόβουμε την πλάκα μαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται.

Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.

Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά και το προσθέτουμε.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
Ανακατεύουμε το μίγμα για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού µε ένα πιρούνι.
Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζυμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη ζύμη

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).

Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Όταν αφήσουμε τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.


Μυστικά επιτυχίας

Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η
μαγιά.
Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.

Δείτε επίσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου κκ Θεολόγου απο την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης ἀνακοινώνονται τά ἑξῆς ἀναφορικῶς μέ τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας: - Τό Σάββατο 1 Μαρτίου, στίς 6:00...

Συνάντηση Αηδονά – Κεφαλογιάννη για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά. Η συνάντηση με αντικείμενο τις στρατηγικές για την ενίσχυση της...

ΔΕΥΑΣ: Διακοπή υδροδότησης στο Σκούταρι

Λόγω αναγκαίων εργασιών στη γεώτρηση της Τ.Κ. Σκουτάρεως, στα πλαίσια του έργου «Ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς», την...

Συνέχισε να διαβάζεις