Βιβλικές καταστροφές προκάλεσε η θεομηνία στα χωριά των Δήμων Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης και ισοπέδωσε καλλιέργειες, κατέστρεψε εγκαταστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε οικίες.
Ο Βουλευτής Σερρών Θ. Λεονταρίδης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους παραγωγούς και με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ που ήλθαν επί τόπου για να γίνουν άμεσα οι επισημάνσεις και να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η προεκτίμηση, η τελική καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και η αγωνία των παραγωγών μεγάλη, διότι οι αναμενόμενες καλές φετινές τιμές των προϊόντων τους , μετά και τα μεγάλα έξοδα που έκαναν για την καλή φροντίδα των καλλιεργειών τους (λιπάσματα, πετρέλαια, φυτοφάρμακα, κλπ) για να έχουν καλές αποδόσεις, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να υποκατασταθούν από τις αποζημιώσεις.
Επειδή δε υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί για τα έξοδα που οφείλουν οι παραγωγοί στους προμηθευτές τους, εκφράζουν τη απογοήτευσή τους ότι δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους λόγω οικονομικών δυσκολιών που προκύπτουν από την καταστροφή που υφίστανται.
Ο Θ. Λεονταρίδης επικοινώνησε με την ηγεσία του ΕΛΓΑ και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να επισπευσθούν οι διαδικασίες, να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις και να αποδοθούν πραγματικές αποζημιώσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στις υποχρεώσεις τους.