Το δημογραφικό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του μέλλοντος της Ελλάδας μας αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τα πρόσφατα αποτελέσματα που έδειξε η απογραφή 2021.
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε προβληματισμένος για τα αποτελέσματα της απογραφής στην Ελλάδα, στη Κεντρική Μακεδονία αλλά και τις Σέρρες στις οποίες βρέθηκε για χάρη του Επιμελητηρίου
Όπως ανέφερε ο κ.Τζιτζικώστας πρέπει μια υπεύθυνη κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με το δημογραφικό, καθώς τα αποτελέσματα που βγήκαν αλλά και οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν θα δώσουν αποτελέσματα τουλάχιστον μετά από δέκα χρόνια, ενώ επικρότησε την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τα 2000 ευρώ που δίνονται με κάθε γέννα.
Σε επίπεδο περιφέρειας δημιουργούμε προϋποθέσεις και το περιβάλλον για να μένουν οι συμπολίτες στο τόπο τους ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και με το ρόλο του ως πρόεδρος των περιφερειών σε όλη την Ελλάδα.
Όσο για τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα αναφορικά με τις συνενώσεις δήμων ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε πώς είναι πρόωρο να μιλάμε για συνενώσεις δήμων, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις σε αυτό το επίπεδο.
Ενώ για τις περιοχές που έχουν μεγάλο ζήτημα αναφορικά με την απογραφή του 2021 τόνισε πώς αυτές οι περιοχές πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής τόσο της πολιτείας όσο και της κυβέρνησης, και αυτό ακριβώς θα τονίσει και ο ίδιος για το ζήτημα της απογραφής.
Αναρωτιέμαι κύριε Περιφερειάρχα πως είναι δυνατόν να βγει ένας δήμος οικονομικά, χωρίς την στήριξη της πολιτείας με πέντε και έξη χιλιάδες κατοίκους
Με ποιά πληθυσμιακά κριτήρια θα πάρει χρηματοδοτήσεις και πως θα αλλάξει στο μέλλον τις όποιες υποδομές σε νερό και καθαριότητα
Και ιδιαίτερα όταν έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό…
Και συντάξεις του … ΙΚΑ!