03/03/2025
5.4 C
Serres

Λαχταριστοί Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού!

Υλικά

Μερίδες: 4 μεριδες (20-22 τμχ.)

Για τους ντοματοκεφτέδες

  •  500 γρ. ντομάτες, καλά πλυμένες
  •  2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  περίπου 100 γρ. αλεύρι (ή όσο χρειαστεί, βλ. διαδικασία)
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαδικασία

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Για να ετοιμάσουμε τους ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, ξεκινάμε από τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε την σάλτσα στο ψυγείο.

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού πρώτα κόβουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις χαράσσουμε ελαφρώς στο κάτω μέρος.
  2. Τις ζεματάμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και αμέσως τις βάζουμε σε νερό με πάγο.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά τους, και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  5. Τις μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι κοσκινισμένο χρειαστεί, ώστε να σφίξει το μείγμα.
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει και να σφίξει.
  8. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε με ένα κουτάλι σούπας κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  10. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  11. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς, με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολάκι.

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Τετάρτη

Τη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»...

Οι επιχειρηματίες της εστίασης ενημερώθηκαν για την Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Πρώτοι και καλύτεροι γράψαμε για την εφαρμογή της «Ψηφιακής κάρτας εργασίας αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει, όπως και τις προκλήσεις για τον...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Συνέχισε να διαβάζεις