Υλικά
Μερίδες: 4
- 2 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά (ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια)
- 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο, για το ταψί
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζανοκροκέτες, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
- Βάζουμε σε ταψί τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε, μέχρι να αρπάξουν εξωτερικά και να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, για περίπου 20 λεπτά.
- Ενδιαμέσως τις γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφαιρούμε προσεκτικά την καμένη φλούδα, βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Γυρίζουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στους 180° C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις και τις βάζουμε σε σχήμα κροκέτας αραιά στο ταψί.
- Ψήνουμε τις κροκέτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.