Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο στα γραφεία του Αρχηγείου, είχε ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Εκεί, αφού αρχικά ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του από τον ίδιο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για θέματα λειτουργίας του Σώματος και να του θέσει ζητήματα αρμοδιότητάς του όσον αφορά το Νομό Σερρών.
Συγκεκριμένα, αφού έθεσε υπόψη του Αρχηγού τις ελλείψεις που σημειώνονται σε επιχειρησιακά μέσα και έμψυχο δυναμικό στο Νομό Σερρών, ζήτησε την παρέμβασή του ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν, λύσεις.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.
Ο Αρχηγός διαβεβαίωσε τον κ. Λεονταρίδη ότι, αφού εξετάσει τις υφιστάμενες επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων.
Όπως ανέφερε, ήδη εγκρίθηκε η αύξηση των οργανικών θέσεων του Π.Σ. κατά 3.600, με τις πρώτες 500 να προκηρύσσονται εντός του επόμενου έτους.
Ο προγραμματισμός είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προλήψεις προσωπικού σταδιακά.
Όσον αφορά τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος στις Σέρρες, ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης επεσήμανε στον Αρχηγό την ιδιαιτερότητα του Νομού Σερρών – λόγω μεγάλης έκτασης και εκτεταμένης δάσωσης – που καθιστά αναγκαία την παραχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας του στόλου.
Ο Αρχηγός, σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του έμπρακτου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο κ. Λεονταρίδης στα ζητήματα του Π.Σ., του απένειμε τιμητική πλακέτα δεσμευόμενος παράλληλα να αναζητήσει ο ίδιος προσωπικά λύση στο θέμα.