10/03/2025
18.7 C
Serres

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ -Απλή και πεντανόστιμη συνταγή

Το σουφλέ είναι ένα φαγητό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλοι. Είναι λαχταριστό, ζεστό από τον φούρνο, με τυρένια, κρεμώδη υφή και πλούσια, γεμάτη γεύση.

Οι παραλλαγές του πιάτου είναι αμέτρητες, άλλες πιο λιτές, άλλες πιο σύνθετες ωστόσο ένα είναι σίγουρο -το σουφλέ είναι ένα φαγητό που δε βαριόμαστε ποτέ.

Εμείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε μια πεντανόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για ένα πολύ ιδιαίτερο σουφλέ με γεύση… ζαμπονοτυρόπιτας. Πρόκειται για ένα άκρως λαχταριστό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για κυρίως γεύμα σε ένα τραπέζι με φίλους ή οικογένεια και είναι σίγουρο πως θα γίνει ανάρπαστο.

Υλικά

4 medium αυγά
500 ml γάλα
250 γρ. γκούντα, τριμμένη
50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
350 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
8 φύλλα κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τη γκούντα, τη φέτα, το ζαμπόν και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.


Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 33×25 εκ. Με ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και καλύπτουμε σταυρωτά με άλλο ένα φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα 4 φύλλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα με το μείγμα με τα τυριά και καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, λαδώνοντας τα και αυτά. Αν προεξέχουν τα φύλλα, τα τυλίγουμε πρώτα μέσα.
Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με το μείγμα με τα αυγά.
Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

Αφαιρούμε την ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tips: 1. Προσέχουμε να μην χρησιμοποιήσουμε πολύ λάδι όταν πασπαλίζουμε, γιατί θα βγεί κατά το ψήσιμο. 2. Αν δούμε ότι παίρνει γρήγορα χρώμα, καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.


Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στη Θεία Λειτουργία για την λαμπρή Κυριακή της Ορθοδοξίας η Σακελλαροπούλου

Τι ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της στο γεύμα που παρέθεσε και γιατί ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου...

Eurovision 2025: Ο Φωκάς Ευαγγελινός creative director της ελληνικής συμμετοχής

Με την υπογραφή του καταξιωμένου Φωκά Ευαγγελινού θα παρουσιαστεί η «Αστερομάτα» στη σκηνή της Eurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από...

Μαθήματα Kλασσικής Παιδείας: «Φυσικοι Φιλόσοφοι : Ηράκλειτος, Δημόκριτος, Παρμενίδης κ.α» τη Τετάρτη

Το 22ο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης{Νικ. Νικολάου 20) ΘΕΜΑ : 1.«Φυσικοι Φιλόσοφοι :...

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι – Αύριο οι κρίσιμες συνομιλίες με ΗΠΑ για...

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανοίγει τον διπλωματικό χορό σήμερα με τις συνομιλίες που θα έχει με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Συμμετοχή της ΠΚΜ σε δράση του έργου “UrbCitizenPower”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν στη δεύτερη συνάντηση- εργαστήριο (“2nd Urban Living Lab”) του ευρωπαϊκού έργου “UrbCitizenPower”...

Σέρρες: 55χρονος επιχείρησε να κάψει ζωντανή την εν διαστάσει σύζυγό του

55χρονος επιχείρησε να κάψει ζωντανή την εν διαστάσει σύζυγό του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από δόλο και ενδοοικογενειακή βία. Συνελήφθη...

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει δυναμικά στη FOODEXPO 2025

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών άνοιξε τις πύλες της σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου και ήδη από την πρώτη μέρα η επισκεψιμότητα στα περίπτερα...

Συνέχισε να διαβάζεις