Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης απέστειλε αίτημα παράτασης ατελούς χρήσης κοινόχρηστων χώρων για ολόκληρο το έτος 2023
Με την παρούσα καταθέτουμε το αίτημά μας για την παράταση της ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (Ν. 4611/2019) μέχρι και το τέλους του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για την επέκταση της παραχώρησης από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ολόκληρο το έτος 2023.
Ο λόγος που οδηγεί ολόκληρο τον κλάδο, πανελλαδικά, στην κατάθεση αυτού του αιτήματος είναι η οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια οι επιχειρήσεις μας, η οποία έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη, λόγω της δυσβάστακτης επιβάρυνσης από το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών.
Αιτούμαστε ως εκ τούτου τη από πλευράς σας άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ατελώς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023».