09/03/2025
18.1 C
Serres

Πώς θα ξαναζεστάνεις σαν επαγγελματίας τα κομμάτια πίτσας

Μας αρέσει η κρύα πίτσα, αλλά υπάρχει τρόπος να την κάνεις σαν να σου την έφερε ο delivery.

Στη μαγειρική όλα είναι θέμα όρεξης. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να πούμε ότι προφανώς και μας αρέσει η κρύα πίτσα μιας και την λες το ιδανικό πρωινό -και όχι μόνο- για την επόμενη μέρα. Αν ωστόσο μπορούσες να κάνεις τα κομμάτια να είναι το ίδιο ζεστά με το προηγούμενο βράδυ και χωρίς να κάψεις την πίτσα; Έστω και για αλλαγή, ιδού ένα hack που θα σου επιτρέψει να την ζεστάνεις σωστά.

Μπορεί μέχρι τώρα να γνώριζες ότι για να ζεστάνεις την πίτσα, πρέπει απλά να την πετάξεις στο φούρνο. Όμως το πρόβλημα με τα κομμάτια που έχουν περισσέψει, το πιο γνωστό τουλάχιστον, είναι ότι η πίτσα καίγεται εύκολα ή βγαίνει πολύ ξεροψημένη γιατί χάνει πολλά από τα υγρά που βρίσκονται στα υλικά της. Οπότε ξέχνα τον φούρνο και πιάσε το ταψί. Αλλά πάνω στα μάτια της κουζίνας.

Αν λοιπόν έχεις μικρό επίπεδο ταψάκι, βάλτο να κάνει την δουλειά.

Τι συμβαίνει με τα κομμάτια της πίτσας; Μπαγιατεύουν εύκολα. Η ζύμη μπαγιατεύει με τον ίδιο τρόπο που μπαγιατεύει ένα καρβέλι ψωμί την επόμενη μέρα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι για να έχεις την καλύτερη δυνατή ξαναζεσταμένη πίτσα, θέλεις να τη θερμάνεις πάνω από το σημείο ζελατινοποίησης (όπως την βλέπεις κρύα), αλλά κάτω από το σημείο που θα απομακρυνθεί η υγρασία.

Μια φέτα πίτσα που τοποθετείται σε ζεστό φούρνο λειτουργεί σαν μια φέτα ψωμί σε μια τοστιέρα: το εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένου του τυριού και των επικαλύψεων) θερμαίνεται γρήγορα, χάνει νερό και σκληραίνει. Διατηρώντας τα υγρά, ενεργοποιούνται εκ νέου τα άμυλα και επαναδιοχετεύονται μέσα στη ζύμη, φροντίζοντας να μην φας το κομμάτι της πίτσας ξεραμένο στη βάση και με το τυρί να μοιάζει με πλαστελίνη.

Ακόμη και αν δεν έχεις ταψάκι, θα βοηθήσει ένα χαμηλό κατσαρολάκι το οποίο θα καπακώσεις για να διατηρήσεις την θερμότητα. Μέτρια προς δυνατή φωτιά λοιπόν και να μην αφήσεις την πίτσα από τα μάτια σου.


Φυσικά μπορείς πάντα να την φας κρύα.

Πηγή:ratpack

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει δυναμικά στη FOODEXPO 2025

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών άνοιξε τις πύλες της σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου και ήδη από την πρώτη μέρα η επισκεψιμότητα στα περίπτερα...

Μήνυμα της Δημάρχου Βάνας Πλιάκου για την ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα φανερώνει την αναγνώριση, την τιμή για τους ρόλους της και την προσφορά της...

Apolitic: Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, αναλαμβάνει την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου Σερρών;

Γράφει ο Apolitic Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος και το εξειδικευμένο επιτελείοσυνεργατών του, μετά τις τεράστιες βλάβες που υπέστη το κολυμβητήριοτου Ε.Α.Κ. από τις...

Ανακηρύχθηκε το 2025 έτος Μίκη Θεοδωράκη 

Έτος Μίκη Θεοδωράκη έχει ανακηρύξει το 2025 του υπουργείο Πολιτισμού και στο πλαίσιο αυτό πολλές εκδηλώσεις διοργανώνονται και θα διοργανωθούν τους επόμενους μήνες, προκειμένου να τιμηθεί η...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Παύλος Γερουλάνος: Το αδιέξοδο σήμερα είναι ο κος Μητσοτάκης

«Μπορεί, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία, να νιώθετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος μετά τον κο Μητσοτάκη. Αλλά σας διαβεβαιώνω: Στα μάτια του κόσμου, το αδιέξοδο...

31o Καρναβάλι Κρύας Βρύσης: Ξέφρενη γιορτή, χιλιάδες θεατές και απόλυτο ξεφάντωμα 

«Βούλιαξε» η Κρύα Βρύση!Για να ζήσουν από κοντά το κορυφαίο καρναβαλικό event της Κεντρικής Μακεδονίας Μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε… Το διαφήμιζαν και...

Eορτή Σαράντα Μαρτύρων – Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα 9 Μαρτίου

Σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2025 τιμάται η μνήμη των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια. Επίσης είναι Κυριακή...

Συνέχισε να διαβάζεις