10/03/2025
10.9 C
Serres

Φανταστική συνταγή: Μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια

Απίθανο μιφλέιγ σοκολάτα βανίλια για να τους ξετρελάνετε όλους! Δοκιμάστε το!

Ψάχνετε μια ιδέα για τους γλυκάνετε όλους αυτό το σαββατοκύριακο;

Αυτό το τρομερό μιλφέιγ είναι η λύση σας!

Δένει άψογα την αγαπημένη σοκολάτα με τη κρέμα, σε έναν τέλειο τραγανό συνδυασμό.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά


1 φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα
λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα


4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. γάλα



150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 πρέζες αλάτι
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια


500 γραμ. γάλα
4 κρόκους
125 γραμ. ζάχαρη


35 γραμ. κορν φλάουρ
35 γραμ. αλεύρι
1 μπαστούνι βανίλιας ή μια βανίλια



Για το μιλφέιγ σοκολάτα βανίλια


Στρώνουμε πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Απλώνουμε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα.


Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.


Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.


Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάμε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρούμε και πετάμε την λαδόκολλα.


Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.


Μόλις ψηθεί την αχνίζουμε με λίγη άχνη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια.


Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρουμε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.
Βάζουμε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ.


Απλώνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτα.
Γεμίζουμε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα κι επαναλαμβάνουμε.
Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.


Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα


Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.


Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.


Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.


Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών.


Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως.
Αφήνουμε να κρυώσει.


Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή.
Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της.


Την προσθέτουμε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα.
Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια


Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.


Σχίζουμε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρούμε τον καρπό της.
Την προσθέτουμε στο γάλα.


Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι.


Αραιώνουμε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.


Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει.
Μόλις δέσει αποσύρουμε.


Στρώνουμε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζουμε την κρέμα.
Ακουμπάμε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνουμε να κρυώσει

καλά.
Παγώνουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφρατεύουμε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

Εύκολη ζύμη για κρέπες, έτοιμη σε 10’

Πηγή:argiro

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η ΔΥΠΑ εφιστά την προσοχή των πολιτών εντοπίστηκαν τηλεφωνικές απάτες επιτήδειων

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις τηλεφωνημάτων από αγνώστους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι...

Σωτήρης Κοτσαμπάς στο OMIKRON «Πρέπει να αλλάξουμε» τονίζει «για να πάμε μπροστά»

Μία συνέντευξη από καρδιάς , ξεδιπλώνοντας τη δράση του αλλά και περιγράφοντας τα όνειρά του για το μέλλον του τόπου έδωσε ο Σωτήρης Κοτσαμπάς...

«ΜΗΔΕΙΑ» του Antonín Benda με την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Το Κέντρο Πολιτισμού και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 στις 11:00 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» το συγκλονιστικό...

Παντελής Μπόζης: Στα 3 εκατομμύρια ευρώ οι προτάσεις για την αγροτική οδοποιία

Μελέτες για την αγροτική οδοποιία που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ κατέθεσε ο δήμος Νέας Ζίχνης. Όπως δήλωσε στο OMIKRON ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Με επιτυχία και φέτος τα «Μπαμπούγερα» στο Βαμβακόφυτο Σερρών

Ενα από τα παλαιότερα παραδοσιακά καρναβάλια της Ελλάδας, με ρίζες που φτάνουν στην αρχαιότητα τα «Μπαμπούγερα», αναβίωσε και φέτος με επιτυχία την Κυριακή της...

Με επιτυχία η Δράση της ΠΚΜ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REFOCUS

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη (study visit) που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο  του έργου “Regional and Local Mobility...

Προβολή της ταινίας «3000 νύχτες» της Mai Masri από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Σερρών

Ο  Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της ΟΓΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  διοργάνωσε την προβολή της ταινίας «3000 νύχτες», της...

Συνέχισε να διαβάζεις