Αν θέλεις να απέχεις από το κρέας αλλά αγαπάς τους κεφτέδες θα φτιάξεις τους πιο γευστικούς με κολοκύθια και φέτα.
Συστατικά
1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα
2 αυγά
250 γρ. θρυμματισμένη φέτα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις αλάτι στα κολοκύθια και τα αφήνεις στο σουρωτήρι για 5-10 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα κολοκύθια, τα αυγά, τη φέτα, τα άλευρα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί και περιμένεις να κάψει
Τηγανίζεις τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
Tους αφαιρείς έναν-έναν από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τους σερβίρεις ζεστούς.
Νηστίσιμο ελιόψωμο -Η πιο απλή συνταγή για το πιο ακαταμάχητο σνακ