01/03/2025
12 C
Serres

Κουνουπίδι γύρος σε πίτα: Το vegan νηστίσιμο σουβλάκι

Αυτό το τυλιχτό σουβλάκι με κουνουπίδι και σάλτσα ψητής ντομάτας το απολαμβάνουμε χωρίς καθόλου τύψεις, είτε νηστεύουμε, είτε αποφεύγουμε να καταναλώνουμε κρέας.

Υλικά
Μερίδες: 4


Για τον γύρο κουνουπιδιού


1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού ρίγανη


3/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
3/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
1 μέτριο κουνουπίδι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres


Για την ψητή σάλτσα ντομάτας- σκόρδου


20 ντοματίνια
6 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο


1 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο, προαιρετικά


Για τις πίτες και το σερβίρισμα


215 γρ. αλεύρι
4 γρ. μαγιά
130 ml χλιαρό νερό



½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αγγούρι


κρεμμύδι
μουστάρδα
μαϊντανό

Διαδικασία


Βήμα 1


Γύρος: Στον πολυκόφτη αλέθουμε όλα τα μπαχαρικά, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το κουνουπίδι στη μέση και με το μαντολίνο σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε για 20΄ και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να μαλακώσει.


Βήμα 2


Σάλτσα ντομάτας: Σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζουμε τα ντοματίνια και τα σκόρδα, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 25΄ στους 200οC. Κατόπιν πολτοποιούμε τις ντομάτες, τα σκόρδα αφού τα ξεφλουδίσουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βήμα 3


Πίτες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15΄. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι και ζυμώνουμε για 3΄ στο μίξερ. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 45΄.

Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό, λεπτό φύλλο περίπου 2-3 εκ. Αλείφουμε κάθε πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.

Βήμα 4


Σερβίρουμε τυλίγοντας πίτες που έχουμε γεμίσει με σάλτσα, γύρο κουνουπιδιού, αγγούρι, μουστάρδα, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Συνταγή για ανάλαφρο ελληνικό cheesecake με μέλι και γιαούρτι

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος καταγγέλλει την αύξηση του νερού – Η αύξηση στα χωριά...

Αύξηση έως 30% στους λογαριασμούς αποφάσισε η ΔΕΥΑΣ σε 11 χωριά του Δήμου Σερρών, όπως αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.  https://www.youtube.com/watch?v=SF53nwXEQS0&t=237s Με αλχημείες...

Παναγιώτης Καρακολίδης: Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις Σέρρες

Να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη αλλά και στα χωριά του Δήμου Σερρών, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της...

Οι επιχειρηματίες της εστίασης ενημερώθηκαν για την Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Πρώτοι και καλύτεροι γράψαμε για την εφαρμογή της «Ψηφιακής κάρτας εργασίας αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει, όπως και τις προκλήσεις για τον...

Γάτσιος και Τούσκα είπαν όχι στην παράδοση του οδοφωτισμού παρέμειναν πιστοί στις θέσεις...

Οι μόνοι που έμειναν να υπερασπιστούν τις θέσεις και τις απόψεις τους ήταν ο κ. Γάτσιος και η κ. Τούσκα όσον αφορά την παράδοση...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Λαογραφικός όμιλος Βλάχων «Λαϊλιάς» Σερρών: «Αλαλούμ» Αποκριά με τον Λαϊλιά» το Σάββατο

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ, ο «Λαϊλιάς» θα υποδεχθεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία «Ελευθερίας», την 1η ημέρα της...

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών

Η ΟΕΒΕΣΣ συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και απαιτεί δικαιοσύνη για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Συμπορευόμενη με τις αποφάσεις του...

Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα μια αργία που πρέπει να την …εκμεταλλευτούμε

Έντονο κρύο είχαμε την Κυριακή, σε όλη τη χώρα καθώς το κύμα ψύχους που φέρει την ονομασία «Coral» εξακολουθεί να επηρεάζει την Ελλάδα και...

Συνέχισε να διαβάζεις