Στρώνουμε το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας με ένα εξαιρετικό πιάτο.
Για κυρίως μαγειρεύουμε φιλέτο γαλοπούλας με ξανθές σταφίδες και σάλτσα κάρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης κρεμμυδάκι φρέσκο αλλά και ξερό, καρότο, σκορδάκι, ενώ θα σβήσουμε το φαγητό μας με λευκό κρασί.
Τέλος θα προσθέσουμε λίγο κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα μας.
Καλή όρεξη.
Φιλέτο γαλοπούλας με σταφίδες και σάλτσα κάρι
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 40 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Υλικά
800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας – στήθος
λίγο αλεύρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα – ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο – τριμμένο
1 καρότο – σε κύβους
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
3 κ.σ. σταφίδες – ξανθές
1 κ.γ. κάρι
200 ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τη γαλοπούλα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα, μέχρι να ροδίσει καλά απ′ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το κάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τις σταφίδες. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του..
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δίνουμε μια τελευταία βράση στο φαγητό μέχρι να δέσει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μερίδες και συνοδεύουμε ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι.
Εύκολο κοκκινιστό κοτόπουλο στο φούρνο -Μαλακό και πεντανόστιμο