Στρώνουμε το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας και απολαμβάνουμε χοιρινό κρέας με πράσινες τσακιστές ελιές, κάστανα και όχι μόνο.
Θα προσθέσουμε ντομάτες, λίγες πατάτες και κρεμμύδια.
Τέλος πριν σερβίρουμε το φαγητό μας στα πιάτα θα το πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη.
Χοιρινό με τσακιστές ελιές και κάστανα στην κατσαρόλα
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 – 45 λεπτά
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
½ κιλό ελιές πράσινες τσακιστές
½ κιλό κάστανα, ψημένα ή βρασμένα
½ κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
2-3 πατάτες
2 κρεμμύδια, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες. Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους ή μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, ρίχνουμε και τις πατάτες. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν το κρεας και οι πατάτες.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε τις ελιές, τα κάστανα και αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμη. Το φαγητό θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε σε πιάτα όσο είναι ακόμα ζεστό.
Συνταγή για τη βασιλική κις Λορέν με σπανάκι -Το επίσημο πιάτο της στέψης του Βασιλιά Καρόλου