01/03/2025
8.1 C
Serres

Συνταγή για μια αφράτη και νόστιμη focaccia!

Η πεντανόστιμη focaccia (φοκάτσια)  μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία σερβίρεται και τρώγεται ευχάριστα ως ψωμί αλλά χρησιμοποιείται επίσης και ως βάση για πίτσα και για σάντουιτς! Εσείς απλά φτιάξτε την και επιλέξτε πως θέλετε να την απολαύσετε!

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια νερό ζεστό (όχι καυτό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει.

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και το νερό με την μαγιά που έχει φουσκώσει.

Δουλεύετε στο μίξερ για 4-5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να δημιουργηθεί μία απαλή και ελαστική ζύμη.


Αφαιρείτε από το μίξερ τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια που πασπαλίσατε από προηγουμένως με λίγο αλεύρι. Ζυμώνετε με τα χέρια λίγο την ζύμη με ακόμη λίγο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πλέον.

Λαδώνετε με αρκετό ελαιόλαδο ένα καθαρό μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Την σκεπάζετε και την κρατάτε σε ζεστό χώρο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αφού φουσκώσει η ζύμη σας, λαδώνετε με αρκετό ελαιόλαδο ένα ορθογώνιο ταψί με χαμηλά τοιχώματα.

Βάζετε τη ζύμη σας μέσα στο λαδωμένο ταψί και ανοίγετε ελαφρά με τα δάκτυλα. Μην σας ανησυχήσει εάν δημιουργηθούν τρύπες στην ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ταψί για περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει και πάλι.


Πασπαλίζετε από πάνω από την ζύμη λίγο χοντρό αλάτι (περίπου μία κουταλιά της σούπας) και περιχύνετε με ακόμη λίγες σταγόνες ελαιολάδου.

Ψήνετε την φοκάτσια σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 215 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε μερίδες την φοκατσια σας για να διατηρήσει την ελαστικότητα της και για μην ξεραθεί.

Απολαύστε την!

Πώς να φτιάξετε σπιτική πραλίνα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

ΥφΑΑΤ – Διονύσης Σταμενίτης: «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Στο 3ο φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Συμμετέχοντας στο...

Οι προσφυγές κατά του κύρους της ανακήρυξης βουλευτών των “Σπαρτιατών” στο “μικροσκόπιο”

Πάντως δεν τέλειωσαν όλα τα εκλογοδικεία, κι ας πέρασε ενάμιση χρόνος από τις εκλογές. Στο "μικροσκόπιο" του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου μπήκαν οι προσφυγές που έχουν...

Η ΠΚΜ συμμετέχει στην έκθεση “FRUIT ATTRACTION SAO PAULO 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν...

Συνέχισε να διαβάζεις