14/03/2025
22.6 C
Serres

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά -Πανεύκολο και δροσιστικό

Το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε οικογενειακό τραπέζι -και όχι μόνο.

Ένα σοκολατογλυκό μπορεί να σερβιριστεί σε κάποιο δείπνο ή κάποιο οικογενειακό τραπέζι άφοβα, άλλωστε πρόκειται για το επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.

Η σοκολάτα αρέσει στους περισσότερους και σε ένα σοκολατογλυκό ψυγείου συνδυάζεται η αγάπη της σοκολάτας με εκείνη του τραγανού μπισκότου κάνοντας κάθε μπουκιά να μοιάζει ονειρική.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε ένα σοκολατογλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά και πανεύκολη εκτέλεση. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μόνο βούτυρο, μπισκότο, κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος ενώ προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις για το γαρνίρισμα ό,τι ταιριάζει στα γευστικά σου γούστα.

Η συνταγή είναι από το xrysessyntages

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά

Για τη βάση:

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi
Για τη γέμιση:

1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
*Προαιρετικά 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας, θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Για τη βάση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να σταθεί.

Μόλις κρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.


Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Ποιοι έμειναν εκτός;

Ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθούν τα ονόματα των υπουργών...

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών για τα LED: “Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα...

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» από θέση αρχής αντιμετωπίζει το θέμα της Ενέργειας ως αγαθό πολύτιμο για την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων και όχι...

Νότης Μαριάς: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Κομισιόν σε σχέση με τα νέα μέτρα...

Γράφει ο Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Ηρακλείου, notismarias@gmail.com Σε άρθρο μας από τη στήλη αυτή την...

Ο Στέφανος Αλεξιάδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Και εγένετο φως» την Παρασκευή...

Το Public Σερρών με χαρά υποδέχεται τον συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη για την παρουσίαση του νέου  του βιβλίου "Και εγένετο φως" απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δυναμική συμμετοχή της ΠΚΜ Στην Έκθεση Fruit Logistica

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, συμμετείχε για όγδοη φορά στη Διεθνή Έκθεση...

Το Επιμελητήριο Σερρών στην FOOD EXPO 2025

Η ποιοτική ταυτότητα και η εξαιρετική ποικιλία των σερραϊκών προϊόντων θα αναδειχθούν για ακόμη μία χρονιά με τον καλύτερο τρόπο στη FOOD EXPO 2025,...

Επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στη FOODEXPO 2025

Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα. Η αυλαία της μεγαλύτερης...

Συνέχισε να διαβάζεις