Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.
Συνολικός Χρόνος: 60′
Υλικά
Μερίδες: 4
1/2 φλιτζ. κρεμμύδια, σε κυβάκια
1 φλιτζ. πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
2 καρφιά γαρίφαλο
2 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
1½ ποτήρι νερό
1 φλιτζ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
1 φλιτζ. πατάτες σε κυβάκια
2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1/2 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 1-2΄ το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια μέχρι να σοταριστεί και να σπάσει τελείως ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλα πλαστική ή ξύλινη για να καθαρίσει τελείως.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό και βράζουμε για 10΄.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι και τις πατάτες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 15-20΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι ή φέτα.
Ντομάτες με αυγά: Η πιο τέλεια συνταγή της γιαγιάς και το μυστικό της