15/03/2025
14.7 C
Serres

Αμυγδαλωτά με φρέσκα κεράσια

Παραδοσιακή συνταγή από το Μεταξοχώρι της Αγιάς στη Λάρισα για αμυγδαλωτά με καλοκαιρινά κεράσια.

Συνολικός Χρόνος: 60′

Υλικά

Μερίδες: για 1,5 κιλό

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

1,5 κιλό αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή αλεύρι αμυγδάλου
1 κιλό ζάχαρη άχνη και 500 γρ. έξτρα για το άχνισμα
200 γρ. φρέσκα κεράσια ξεκουκουτσιασμένα ή 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα.


Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου, ιδανικά ελληνικό και με τη φλούδα του.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τα κεράσια και προσθέτουμε στον πολτό το λικέρ. Σε μια ευρύχωρη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το ένα κιλό ζάχαρη άχνη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά, σιγά το πολτοποιημένο κεράσι ή τη μαρμελάδα κεράσι και ανακατεύουμε. Φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια σφιχτή αλλά ταυτόχρονα ελαστική αμυγδαλόπαστα.


Αν η ζύμη χρειάζεται περισσότερη υγρασία προσθέτουμε λίγα ακόμη κεράσια, αν είναι αρκετά σφιχτή και δεν πλάθεται, τότε προσθέτουμε αλεύρι αμυγδάλου.

Βήμα 4

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και πιέζουμε στο πάνω μέρος ώστε να αποκτήσουν ένα σχήμα κωνικό που θυμίζει κάπως το αχλάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 5

Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη ζάχαρη άχνη και βουτάμε τα αμυγδαλωτά.

Αφήνουμε να τραβήξουν ζάχαρη και τα βγάλουμε τινάζοντάς τα ελαφρώς ώστε να φύγει η περιττή άχνη.

Τέλος τα στήνουμε σε μια πιατέλα.

Tips

Τα αμυγδαλωτά με φρέσκο πολτό κερασιού έχουν υψηλή θρεπτική αξία, όμως διατηρούνται για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μακριά από ζέστη.

Αν επιθυμείτε περισσότερο χρόνο συντήρησης τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα κεράσι.

Αν επιλέξετε μαρμελάδα με ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα μέρος της άχνης, ώστε να μην είναι πολύ γλυκό το αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.

Συνταγή για κορμό με ταχίνι

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μιχάλης Κατρίνης και Δημήτρης Μάντζος ζητούν απαντήσεις για το φιάσκο της αποστολής των...

Σοβαρά ερωτήματα για την τραγική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη το 2023 θέτουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του...

Σέρρες: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στις Σέρρες για την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ΚΥΡΙΑΚΗ   23  ΜΑΡΤΙΟΥ 2025                                 - Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από  την...

Γιάννης Μανιάτης: Να προστατεύσετε το καλώδιο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) καθ. Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,...

ΠΕΔΚΜ: Συλλυπητήρια για την εκδημία του κυρού Ανθίμου

Τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του Μακαριστού π. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρού Ανθίμου εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), τονίζοντας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Eurovision 2025: Ο Φωκάς Ευαγγελινός creative director της ελληνικής συμμετοχής

Με την υπογραφή του καταξιωμένου Φωκά Ευαγγελινού θα παρουσιαστεί η «Αστερομάτα» στη σκηνή της Eurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από...

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων - Οι τρεις σημαντικές διακρίσεις Για τρίτη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» κατατάσσεται στα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης,...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Συνδιαμορφώνουμε με τους νέους τις πολιτικές των μεταφορών και του τουρισμού

Τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων της Ευρώπης συζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες...

Συνέχισε να διαβάζεις