03/03/2025
5.4 C
Serres

Τα μυστικά για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες στη σχάρα

Λατρεύουμε τις μελιτζάνες, που είναι τώρα στα καλύτερά τους, ιδίως όταν πρόκειται για ψητές στο γκριλ.

Υπάρχουν, όμως, μερικά μικρά μυστικά για να κάνουμε τα ψητά αυτά λαχανικά ακόμη πιο νόστιμα και να τα καταναλώσουμε ως έχουν ή να τα βάλουμε κομμένα σε μια καλοκαιρινή σαλάτα, σε ένα πιάτο ζυμαρικών, σε σάντουιτς, ακόμη και επάνω σε μια πίτσα.

Πόσο μας αρέσει να βλέπουμε τις φέτες της μελιτζάνας να παίρνουν αυτές τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες, όσο ψήνονται πάνω στη σχάρα.

Το μεγάλο τους σχήμα βοηθά να μην πέσουν κάτω στα κάρβουνα, ενώ η ήπια γεύση τους ταιριάζει με όλων των ειδών τα καρυκεύματα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Με τι καρυκεύουμε τις μελιτζάνες πριν το ψήσιμο

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά: λίγο αλάτι, κόκκοι ροζ πιπεριού, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, η οποία ταιριάζει πολύ στην μελιτζάνα, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Αν δεν σας αρέσει το πιπέρι, μπορείτε να το παραλείψετε.

Επίσης, η ρίγανη αντικαθίσταται εύκολα από άλλα βότανα, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να μη χρησιμοποιήσετε τίποτα από όλα αυτά και στη θέση τους να δοκιμάσετε κάποιο μπαχαρικό σε μικρή ποσότητα, δοκιμαστικά, όπως λίγη καπνιστή πάπρικα (1 κουτ. γλυκού), ή κύμινο σε σκόνη, ή ότι άλλο προτιμάτε.


Αν σας έχει τελειώσει το φρέσκο σκόρδο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι σε σκόνη.

Πώς ψήνουμε στη σχάρα

Το ένα και μοναδικό, αλλά εξίσου σημαντικό tip είναι να μην λυπάστε το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε.

Ενώ σε άλλα λαχανικά όπως τα σπαράγγια ή το μπρόκολο αρκεί μια μικρή δόση λαδιού, η μελιτζάνα απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού, για να γίνει πιο μαλακή στην υφή και πιο λαχταριστή.

Το ένα τρίτο ενός φλιτζανιού λάδι είναι ακριβώς η κατάλληλη ποσότητα για μια μεσαίου μεγέθους μελιτζάνα, που έχει κοπεί σε φέτες.


Μετά το ψήσιμο

Κάτι που δεν παραλείπουμε ποτέ είναι μια μικρή δόση βαλσάμικου ξιδιού πάνω από τις έτοιμες ψητές μελιτζάνες, είτε κλασικού, είτε με κάποια έξτρα γεύση.

Για μια μεσαία μελιτζάνα μια κουταλιά της σούπας αρκεί.

Φτιάχνουμε πιροσκί με κιμά βήμα-βήμα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η ΠΚΜ στην έκθεση “PLMA AMSTERDAM 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των  προϊόντων της...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Άρης Πετρούπολης για τον Αλέξη Κούγια: “Καλό ταξίδι πρόεδρε”

Ο Άρης Πετρούπολης αποχαιρετά με βαθιά θλίψη έναν από τους μακροβιότερους και πιο εμβληματικούς προέδρους της ιστορίας του, τον Αλέξη Κούγια. https://www.youtube.com/watch?v=D4bMVLNTPQI&t=2s Έναν άνθρωπο που άφησε...

Συνέχισε να διαβάζεις