14/03/2025
22.6 C
Serres

Μελιτζάνες ψητές με σκόρδο και μυρωδικά, έτοιμες σε 30′

Πάντα υπέροχη και πληθωρική, η μελιτζάνα είναι από τα καλοκαιρινά λαχανικά που έχουν πολλά πρόσωπα.

Μπορούμε να την προσθέσουμε σε ένα ωραίο κοκκινιστό, να την βουτήξουμε σε κουρκούτι και να την ξεροτηγανίσουμε, να την καψαλίσουμε για φτιάξουμε πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, να τις κάνουμε παπουτσάκια και πόσες άλλες επιλογές.

Όλοι όσοι αγαπάμε τη μελιτζάνα ξέρουμε ότι μπορεί να απογειώσει το πιάτο μας, ακόμα και να γίνει ένα χορταστικό γεύμα μόνη της, με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, σκόρδο και μυρωδικά.

Για του λόγου το αληθές την κάνουμε ψητή με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο, αφού το μυστικό κρύβεται στην προετοιμασία. Συχνά το λαχανικό μας είναι πικρό και αν θέλουμε να μάθουμε πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες διαβάζουμε όλα τα σχετικά tips.

Αντίθετα με άλλα ψητά λαχανικά όπως τα κολοκυθάκια, οι ψητές μελιτζάνες διαρκούν λίγες μέρες στο ψυγείο χωρίς να χάσουν την υφή τους. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ζεστές ως συνοδευτικό, ή κρύες σε μια πιατέλα με antipasti. Μπορούμε να τις ψιλοκόψουμε και να τις προσθέσουμε στις σαλάτες αλλά και στις μπρουσκέτες μας μαζί με πέστο, προσούτο ή οποιαδήποτε άλλη αγαπημένη επικάλυψη.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Ας δούμε πώς να τις ετοιμάσουμε:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε το δέρμα γιατί βοηθά τη μελιτζάνα να διατηρήσει το σχήμα της κατά το μαγείρεμα και δημιουργεί μια τραγανή κρούστα. Στρώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα ταψί και αλατίζουμε καλά κάθε φέτα και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά για να φύγει η υγρασία.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά κάθε φέτα για να αφαιρέσουμε το υπερβολικό αλάτι και την υγρασία.

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σκόρδου και μυρωδικών. Βουτάμε μια μία τις φέτες στο μίγμα και ψήνουμε στη σχάρα για 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι να έχουν σημάδια από το γκριλ. Μόλις ψηθούν οι φέτες μας περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει απομείνει, γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Ποιοι έμειναν εκτός;

Ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθούν τα ονόματα των υπουργών...

Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών για τα LED: “Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα...

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» από θέση αρχής αντιμετωπίζει το θέμα της Ενέργειας ως αγαθό πολύτιμο για την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων και όχι...

Νότης Μαριάς: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Κομισιόν σε σχέση με τα νέα μέτρα...

Γράφει ο Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Ηρακλείου, notismarias@gmail.com Σε άρθρο μας από τη στήλη αυτή την...

Ο Στέφανος Αλεξιάδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Και εγένετο φως» την Παρασκευή...

Το Public Σερρών με χαρά υποδέχεται τον συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη για την παρουσίαση του νέου  του βιβλίου "Και εγένετο φως" απο τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Trackday 2025 από την Track-Speed στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ανακοινώνει τη διεξαγωγή Trackday της αγωνιστικής σεζόν 2025, που διοργανώνει η Track-Speed στις 8-9 Μαρτίου 2025. Η εκδήλωση προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε...

Εορτή Αγίων Θεοδώρων σήμερα 8 Μαρτίου

Εορτή Αγίων Θεοδώρων σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου και σύμφωνα με το εορτολόγιο τα ονόματα που γιορτάζουν είναι Θεόδωρος και Θεοδώρα. Οι Άγιοι Θεόδωροι τιμώνται κάθε...

Γιώργος Τάτσιος: Το βουβάλι “αιχμή του δόρατος” για τη τουριστική ανάπτυξη της Σιντικής

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Σιντικής κ.Γεωργίου Τάτσιου με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδος παρουσία ομάδας ακαδημαϊκών του τμήματος Γεωπονίας του...

Συνέχισε να διαβάζεις