Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι νόστιμες και όταν τις συνδυάσεις με τυριά το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Συστατικά
6 πιπεριές Φλωρίνης
6 κίτρινες πιπεριές
200γρ. κατίκι Δομοκού
200γρ. ανθότυρο
200γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. κασέρι τριμμένο
2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
8 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις τις πιπεριές για 10 περίπου λεπτά
Τις αφαιρείς και τις ακουμπάς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
Αφαιρείς τις φλούδες που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι κόβεις το κοτσάνι και τις αφήνεις στην άκρη
Ρίχνεις σε ένα μπολ τα τυριά (εκτός από το κασέρι) και τα πολτοποιείς με ένα πιρούνι
Προσθέτεις την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις προσεχτικά τις πιπεριές με το μείγμα
Ακουμπάς τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, πιπέρι και το κασέρι
Τις ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις.
Εύκολη συνταγή για μπριάμ -Πανεύκολη, τα βάζεις όλα σε ένα ταψί, μελωμένα και λαχταριστά