Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσουμε τα βλίτα μαζί με πατάτες, ντομάτα και κολοκύθια σε μια θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστή όσο και κρύα.
Συνολικός Χρόνος: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
2 πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες καλά
3 κολοκυθάκια
1 κιλό βλίτα
1 ντομάτα ώριμη
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους.
Μετά από 10-12′, που θα έχουν μαλακώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια και μετά από 2-3′ βάζουμε τα βλίτα, την ντομάτα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6′.
Βήμα 2
Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Κατόπιν κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε κι αυτά.
Βήμα 3
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την ψιλοκόβουμε.
Την προσθέτουμε κι αυτή στη σαλατιέρα μαζί με τα βλίτα και το βρασμένο σκόρδο λιωμένο.
Περιχύνουμε με το dressing ελαιόλαδου – ξιδιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πατατόπιτα χωρίς φύλλο -Πεντανόστιμη, ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά μεσημέρια