Τραγανοί, αισθαντικοί, αλλά ίσως λίγο στεγνοί στο στόμα. Γι’ αυτό προτείνουμε και μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας που τους συνοδεύει κάθε στιγμή με τον καλύτερο τρόπο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες τους και τα τρίβετε στον τρίφτη.
Τα στύβετε και βάζετε τα τρίμματα σε μια μεγάλη λεκάνη. Κάνετε το ίδιο με τη μεγάλη ντομάτα καθώς και με το καθαρισμένο κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τα υλικά στη λεκάνη και προσθέτετε τον δυόσμο, την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό. Προσθέτετε την μπίρα και στη συνέχεια το αλεύρι κουταλιά κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
Τον αλατοπιπερώνετε και τον αφήνετε για 1 ώρα σε σχετικά δροσερό μέρος, καλά σκεπασμένο.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε μια κατσαρόλα αδειάζετε τον χυμό ντομάτας, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Δοκιμάζετε και κατόπιν αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε τη σάλτσα να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να συμπυκνωθούν τα υλικά της. Προς το τέλος προσθέτετε και το Tabasco. Περιμένετε να κρυώσει, σερβίρετε τη σάλτσα σε μπολ και την πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Βήμα 4
Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού της σούπας παίρνετε χυλό και τον ρίχνετε μέσα στο ζεστό λάδι με γρήγορες κινήσεις.
Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσά και ροδοκόκκινα. Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με τη σάλτσα.
Η ομελέτα φούρνου που θα φτιάχνεις συνέχεια -Εύκολη και ζουμερή με λίγες θερμίδες