Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για κρεμώδη μους λεμονιού με γλυκές νότες λευκής σοκολάτας.
Συνολικός Χρόνος: 25′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
250 γρ. χυμό λεμονιού
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα
250 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
γλασαρισμένο λεμόνι στικ, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ.
Αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα την κρέμα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και την ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει και γυαλίσει και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Σερβίρουμε με γλασαρισμένα στικ λεμονιού.