Η κρύα σούπα είναι τέλεια ιδέα τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή τόσο για κύριο πιάτο, ειδικά βραδινό όσο και για πρώτο αν κάνεις τραπέζι.
Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες και 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Συστατικά
1 κιλό ώριµες ντοµάτες, τριμμένες
80 γρ. µπαγιάτικο λευκό ψωµί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και καλά στυμμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη κομμένη σε χοντρές ροδέλες
1 µικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκοµµένη
2 σκ. σκόρδο ψιλοκοµµένες
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
ξίδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
1 μικρό αγγούρι ψιλοκοµµένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
1 μικρό ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
ντοματίνια κομμένα στα 2
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις στο multi τις ντομάτες, το ψωµί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να οµογενοποιηθούν
Προσθέτεις το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνεις ρευστό
Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ ή πορτήρια και τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες
Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά τα υλικά της γαρνιτούρας και ρίχνεις πάνω από κάθε ποτήρι ή μπολ με σούπα πριν τη σερβίρεις.
Εύκολη συνταγή για Μπουγιουρντί