17/03/2025
11.5 C
Serres
17/03/2025
11.5 C
Serres

Πώς θα φτιάξετε σάλτσα ντομάτας για να έχετε όλο τον χρόνο

Ο Adam Bush παίρνει τις πιο ώριμες, τις ζουμερότερες μυρωδάτες ντομάτες της εποχής και φτιάχνει σάλτσα ντομάτας, που κλείνει σε βαζάκια, για να ευωδιάζουν οι συνταγές μας καλοκαίρι όλο τον χρόνο.

Χειροποίητη σάλτα ντομάτας σε βαζάκι
1 ώρα και 20΄|Εύκολο |Για 500γρ.

Υλικά
1,5 κιλό ντομάτες ώριμες
4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
2 κουτ. σούπας  ε.π. ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
ανθό αλατιού θαλασσινού

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και αφαιρούμε τα σπόρια. Ρίχνουμε τη σάρκα της ντομάτας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι οι ντομάτες να ψηθούν και τα σκόρδα να μαλακώσουν. Όταν ψήνονται οι ντομάτες αποκτούν ακόμα πιο συμπυκνωμένο άρωμα.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τον ψημένο πολτό από το εσωτερικό των σκόρδων και τα υπολείμματα από το ταψί. Προσθέτουμε τον βασιλικό αν θέλουμε.


Ακουμπάμε ένα ψιλό σουρωτήρι σε ένα μπολ και σουρώνουμε τη σάλτσα. Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι των 500 γρ. (ή δύο των 250 γρ.,) αφού πρώτα το πλύνουμε με ζεστό νερό και σαπούνι. Κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο στους 160°C στον αέρα για 10΄.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Γεμίζουμε το βαζάκι με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι επάνω και σφραγίζουμε καλά με το καπάκι. Η πασάτα μας διατηρείται σε δροσερό σκιερό μέρος για 3 μήνες. Αν ανοιχτεί, διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Μερικά Μυστικά
1. Αφαιρούμε τους σπόρους: Είναι γεμάτοι νερό, οπότε αφαιρώντας τους θα έχουμε πιο πηχτή συμπυκνωμένη σάλτσα με υπέροχο άρωμα.


2. Σιγοψήνουμε τις ντομάτες: Η πασάτα δεν φτιάχνεται από ωμές ντομάτες. Όταν τις σιγοψήνουμε, τα σάκχαρά τους αρχίζουν να καραμελώνουν δίνοντας πιο γλυκό γευστικό αποτέλεσμα.

3. Τη σουρώνουμε: Έτσι αφαιρούμε τις φλούδες και η υφή της θα γίνει ακόμα πιο πλούσια και βελούδινη.

Συνταγή για gazpacho την παραδοσιακή Ισπανική κρύα σούπα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σέρρες: Eκδήλωση του Περιοδικού “Πόντος και τα ταξίδια Τραπεζούς” στις 23 Μαρτίου

Το Περιοδικό "Πόντος και τα ταξίδια Τραπεζούς"(στην περιοχή των Σερρών) απευθύνει κάλεσμα προς 'ολους στην εκδήλωση γνωριμίας όπου θα πραγματοποιηθεί κοπή βασιλόπιτας, την...

Σέρρες: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τη Παρασκευή

Με τον τίτλο «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο μέσα από την Ποίηση και την Μουσική» ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και η Δημόσια...

Γιώργος Τάτσιος: «Περι παρέλασης στο Σιδηρόκαστρο»

«Τέτοια κοσμοσυρροή σε παρέλαση δεν είχε ξαναζήσει το Σιδηρόκαστρο» είπε ο 80χρονος κ.Χρήστος Γκοάσης! Η παρέλαση γίνεται για να αποδοθούν οι δέουσες τιμές σε όσους...

Σάκης Αρναούτογλου: Το Νερό υπό απειλή – Ώρα για δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση

«Η διαχείριση του νερού είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, οικονομικής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας των κοινοτήτων μας». Με αυτά τα λόγια, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη...

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Αθηνά Αηδονά: Ο πρώην Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθίμος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην Εκκλησία και στην κοινωνία

Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου: “Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την...

Συνέχισε να διαβάζεις