Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες και λιγκουίνι για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
Μια συνταγή για ζυμαρικά που μοσχοβολάει θάλασσα !
Υλικά
Κρεμμυδι 1 ξερό
Σκορδο 1 σκελίδα
Πιπεριά 1 κόκκινη
Γαρίδες 400 γραμμάρια περίπου
Τσίπουρο 1 σφηνάκι
Ντοματα 2-3 τριμμένες
Λιγκουινι 1 συσκευασία
Μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομένος
Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου είναι μία τέλεια αφορμή για να φάμε θαλασσινά και μαλάκια.
Σήμερα λοιπόν θα απολαύσουμε μία καλοκαιρινή και νηστίσιμη μακαρονάδα με λιγκουίνι και γαρίδες.
Θα ξετρελαθείτε!
Εκτέλεση για τις γαρίδες με λιγκουίνι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Επίσης σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους και τις γαρίδες.
Σβήνουμε με το τσίπουρο και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, νερό και τα λιγκουίνι βρασμένα.
Στα 2 λεπτά του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει καλά.