Οι τηγανητές μελιτζάνες στην πιο τέλεια εκδοχή τους, ως τσιπς!
Συνοδεύονται με δροσερή κρέμα αβοκάντο, λάιμ και μέντα, που δίνει στο πιάτο μια διαφορετική φρεσκάδα.
Συνολικός Χρόνος: 35′
Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
1 πρέζα θυμάρι ξερό
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα αβοκάντο
300 γρ. αβοκάντο
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
20 ml χυμό λάιμ
3 φύλλα μέντα ή δυόσμο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες όσο το δυνατόν πιο λεπτές.
Τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε για 15΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Τις στύβουμε στις παλάμες μας να βγουν τυχόν υγρά και τις τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 2
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα μπαχαρικά που έχουμε φτιάξει νωρίτερα σε ένα μικρό μπολάκι.
Βήμα 3
Κρέμα αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Σερβίρουμε τα τσιπς ζεστά και συνοδεύουμε με την κρέμα αβοκάντο.