Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα.
Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.
Συνολικός Χρόνος: 1:20′
Υλικά
1 κιλό πατάτες κατα προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
Μαντζουράνα
80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.
Εύκολη κασερόπιτα χωρίς φύλλο -Έτοιμη στο πι και φι