01/03/2025
12 C
Serres

Συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα δαμάσκηνο

Η σημερινή συνταγή που προτείνουμε είναι μια φανταστική μαρμελάδα δαμάσκηνο για να συνοδεύσετε το πρωινό σας.

Vegan, χωρίς γλουτένη ή γαλακτοκομικά και ταυτόχρονα πεντανόστιμη. Είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό και σνακ.

Την συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνο την πήραμε από το προφίλ του σεφ Γιώργο Τσούλη στο Instagram.

Τα δαμάσκηνα είναι ένας πεντανόστιμος, γλυκός καρπός που χρησιμοποιείται συχνά από τις Ελληνίδες νοικοκυρές σε συνταγές ευρέως φάσματος.

Η περίοδος συγκομιδής του αγαπημένου φρούτου είναι από τον Ιούλιο έως και τα τέλη Οκτωβρίου, επομένως τώρα είναι η τέλεια περίοδος για να απολαύσετε συνταγές με δαμάσκηνα προτού να τεθούν εκτός εποχής.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα δαμάσκηνο


Από τους πιο νόστιμος τρόπους να αξιοποιηθούν τα φρέσκα δαμάσκηνα είναι αδιαμφησβήτητα μέσα από μια λαχταριστή συνταγή μαρμελάδας. Εμείς βρήκαμε μια τέλεια συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη που αξίζει να δοκιμάσεις.

Υλικά


1 κιλό δαμάσκηνα
10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
100 ml νερό
600 γρ. καστανή ζάχαρη
Χυμό από ½ λεμόνι


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα ανοίγουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κρατάμε στην άκρη 10 από αυτά. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το νερό, τα 10 κουκούτσια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Έπειτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το νερό στην άκρη. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε τα δαμάσκηνα να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με όλα τα υγρά τους από το μπολ και το νερό που κρατήσαμε από τον βρασμό των κουκουτσιών.

Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.


Αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της στο multi ή με ένα ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Υγιεινή και πεντανόστιμη μηλόπιτα -Χωρίς βούτυρο και αλεύρι

Τερίνα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη ζήτησαν εμφατικά οι πολίτες από τις Σέρρες

Στη δεύτερη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι Σερραίοι αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την απαίτησή...

Εορτή Αγίας Ευδοκίας σήμερα 1 Μαρτίου

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης,Χαρίσα. Αγία Ευδοκία Η Αγία...

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Κώστας Τσιάρας: Χωρίς νέους δεν υπάρχει μέλλον στον πρωτογενή τομέα

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για προσέλκυση νέων στον πρωτογενή τομέα και πέραν της ΚΑΠ, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας...

Σέρρες: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» για νέους αγρότες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» που αφορά νέους αγρότες των Σερρών από το ΔΙΠΑΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. https://www.youtube.com/watch?v=So6Jz6JfWOI Η επίσημη έναρξη...

Από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων επιστημονική ημερίδα στην Κερκίνη

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδος, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Ποιοτικά χαρακτηριστικά βουβαλίσιου γάλακτος και κρέατος”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις