Φτιάχνουμε πεϊνιρλί και το γεμίζουμε με τυριά ή με κιμά.
Η συνταγή εκτελείται πολύ εύκολα και γίνεται πεντανόστιμη!
Συνολικός Χρόνος: 60′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
200 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. μαγιά νωπή
8 γρ. μαγιά ξηρή
230 ml χλιαρό νερό
100 ml χλιαρό γάλα
45 γρ. Bούτυρο
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση (2 ειδών):
400 γρ. κασέρι σε φέτες
100 γρ. Μozzarella τριμμένη
100 ml γάλα
200 γρ. σάλτσα κιμά
Για την επάλειψη:
1 κουτ. σούπας Bούτυρο Lurpak λιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα άλευρα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και το γάλα.
Αφήνουμε 10΄ στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ξεκινάμε το ζύμωμα με γάντζο και προσθέτουμε το Bούτυρο και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι.
Ζυμώνουμε για 5΄ μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και ελαφρώς υγρή.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 4΄ σε ζεστό σημείο, χωρίς ρεύμα αέρα, για να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια, σε αλευρωμένο πάγκο, και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι σε οβάλ σχήμα με πάχος περίπου 0,5 εκ.
Μεταφέρουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 3
Απλώνουμε τα 2/3 από το κασέρι σε φέτες, γυρίζουμε και κλείνουμε πιέζοντας, δηλαδή δημιουργούμε έναν κόθρο γεμιστό.
Τραβάμε τις 2 άκρες και τις στρίβουμε, δίνοντας στα πεϊνιρλί σχήμα «βαρκούλα».
Ανακατεύουμε την Μozzarella με το γάλα και γεμίζουμε τα πεϊνιρλί ή προσθέτουμε και τον κιμά.
Βήμα 4
Καλύπτουμε κάθε πεϊνιρλί με όσο κασέρι σε φέτες μάς έχει περισσέψει.
Ψήνουμε για 25΄ προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στο χαμηλότερη θέση του φούρνου.
Βήμα 5
Όσο είναι ζεστά από τον φούρνο, τα αλείφουμε καλά με το μαλακό βούτυρο και σερβίρουμε.
Φέτα σαγανάκι με σάλτσα πιπεριάς
Πίτσα Μαργαρίτα σε τραγανά ρολάκια
ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείται υπάλληλος για εργασία σε οπωροπωλείο στις Σέρρες