Οι αυγοφέτες των παιδικών μας χρόνων γίνονται χορταστικό σάντουιτς με ό,τι υλικό βρίσκεται στο ψυγείο μας.
Το καλύτερο πρωινό για το σχολείο με αυγόφετες!
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Για τις αυγοφέτες
200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
5 αυγά
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, κομμένο σε χοντρές φέτες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τα σάντουιτς
κασέρι, σε φέτες
μορταδέλα, σε φέτες
πάστα ελιάς
ντοματίνια
φύλλα βασιλικό
Διαδικασία
Βήμα 1
Αυγοφέτες: Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι με έναν αυγοδάρτη.
Βήμα 2
Βουτάμε κάθε φέτα ψωμί στο μείγμα αυγού και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τέλος, περιχύνουμε με το μείγμα που περίσσεψε και τις αφήνουμε για 5΄ στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τις αυγοφέτες για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Βήμα 4
Φτιάχνουμε σάντουιτς με τα προτεινόμενα υλικά ή με υλικά της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Κανελόνια με σπανάκι, μανιτάρια και τυριά
Γιατί η ομελέτα είναι η καλύτερη επιλογή για το πρωινό γεύμα