Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε 7-5,6-3 την Κάρολιν Ντόλεχαϊντ στη Γουαδαλαχάρα και κατέκτησε τον 2ο και τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της
Ιστορία έγραψε στο Μεξικό η Μαρία Σάκκαρη!
Η σπουδαιότερη Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε τον 2ο και τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας της στη Γουαδαλαχάρα ( αδελφοποιημένη με την Αθήνα) αφού το όπεν της πόλης του Μεξικού είναι 1000αρι (3o μετά το Grand Slam και το WTA Finals).
Η Μαρία Σάκκαρη στον 9ο τελικό της καριέρας της επικράτησε σε 1.43′ με 7-5, 6-3 της Αμερικανίδας Καρολάιν Ντόλεχαϊντ (No111) και κέρδισε τον 2ο τίτλο της μετά από 4 χρόνια (2019, Μαρόκο).
Η Ελληνίδα τενίστρια την Δευτέρα επιστρέφει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η 28χρονη είχε χάσει το 2022 τον τελικό στο Μεξικό αλλά επέστρεψε για ανέβει στην κορυφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το μοναδικό του τίτλο, έως τώρα, στο 2023 στο Μεξικό αλλά στο Λος Κάμπος!
H Σάκκαρη είχε τον κόσμο στον πλευρό της και στον τελικό και κέρδισε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ.
Έγινε έτσι η πρώτη τενίστρια στο 2023 που κερδίζει τίτλο WTA 1000 χωρίς να χάσει σετ. Η τελευταία που τα είχε καταφέρει ήταν η Ίγκα Σβιόντεκ το 2022 (Miami Open).
Η Σάκκαρη, ως νικήτρια του τουρνουά φεύγει από το Μεξικό με 454.500 δολάρια στον λογαριασμό της.
Παράλληλα έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στους WTA Finals.
Ο αγώνας
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με μπρέικ πόιντ τον αγώνα αλλά η αντίπαλος της το έσβησε για το 1-0. Η Ελληνίδα όμως πίεσε και στο 2ο σερβίς γκέιμ της Αμερικανίδας και με μπρέικ έφτασε στο 2-1.
Η Αμερικανίδα πίεσε στο επόμενο γκέιμ όμως η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το μπρέικ της (3-1). Η Καρολάιν έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ και πήρε πίσω το μπρέικ (4-4).
Η Ντόλαχαϊντ έσβησε μπρέικ πόιντ για το 5-4 και η Σάκκαρη σέρβιρε υπό πίεση και ισοφάρισε (5-5).
Με μπρέικ η Ελληνίδα έφτασε στο 6-5 και έκλεισε το σετ με το σερβίς της (7-5).
Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα προηγήθηκε 2-1 όμως η Ελληνίδα έσβησε μπρέικ πόιντ για το 2-2 και είχε με τη σειρά της μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ.
Το φιλέ… έδωσε μπρέικ στην Σάκκαρη (3-2). Το υπερασπίστηκε και αυτό με το σερβίς της (4-2) και είχε νέο μπρέικ πόιντ στο 8ο.
Η Αμερικανίδα δεν επέτρεψε νέο μπρέικ πόιντ (4-3) αλλά η Ελληνίδα με άνεση πήγε στο 5-3.
Η Σάκκαρη έφτασε σε τριπλό ματς πόιντ και με την 2η ευκαιρία της έκλεισε το παιχνίδι με μπρέικ.
Πρώτο «τρίποντο» για τον Πανσερραϊκό
Η Χριστιάννα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: Η σεμνή θυγατέρα της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη
Το Σάββατο στο Επιμελητήριο η ημερίδα “Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που επιχειρούν”