17/03/2025
21.5 C
Serres

Εύκολη συνταγή για μπριάμ με πλούσια γεύση

Το μπριάμ είναι μια συνταγή εύκολη, ιδανική για κάθε εποχή.

Συνήθως το επιλέγουμε τα καλοκαίρια, αλλά μπορείς να το μαγειρέψεις και το φθινόπωρο. Το μπριάμ εκτός από υγιεινό φαγητό, είναι εύκολο και λαχταριστό.

Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για νόστιμο μπριάμ από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο που αξίζει να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τεμαχίσεις τα λαχανικά που θα επιλέξεις (πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες κ.ο.κ) και να τα βάλεις στον φούρνο! Η γεύση αυτού του φαγητού θα είναι μοναδική.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Εύκολη συνταγή για μπριάμ με πλούσια γεύση


Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για νόστιμο μπριάμ μπορεί να τη φτιάξει και κάποιος που δεν έχει άριστη σχέση με την κουζίνα, ενώ σε λιγότερο από μια ώρα το φαγητό θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείτε να το φτιάξετε και στην κατσαρόλα, αλλά η νοστιμιά από το ψήσιμο στο φούρνο δίνει ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Κάποιοι μάλιστα παλαιότερα συνήθιζαν να περνούν τα κολοκυθάκια και τις πατάτες από το τηγάνι, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ νόστιμο μεν, αλλά και πάρα πολύ βαρύ ταυτόχρονα.


Υλικά

400 γρ. πατάτες, σε φέτες
500 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
800 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
200 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
300 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
160 γρ. ελαιόλαδο


60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλαΕΛΑΙΟ
αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα βότανα. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ματζουράνα.


Τραγανές τηγανητές πατάτες σαν αυτές που τρώμε απ’έξω; Δείτε πώς!

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη -Καλύτερη από του εμπορίου, έτοιμη στο λεπτό

Πηγή:bovary

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αρίστος Δοξιάδης: Το χρονικό της παραίτησής του 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν στο στόχαστρο μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου....

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών: Πασχαλινές Λαμπάδες απο τις Κατηχητικές συνάξεις

Oι κατηχητικές συνάξεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών φιλοτέχνησαν για ακόμη μία χρονιά όμορφες Πασχαλινές Λαμπάδες για όλους. Όσοι πιστοί θέλουν να προμηθευτούν...

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκτή έγινε η παραίτηση του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Σερρών 9 συλληφθέντες για τα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 14 από τους συλληφθέντες για τα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Οι υπόλοιποι...

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία για το 2ο ΕΠΑΛ Σερρών

Η σχολική κοινότητα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Ν. Σερρών πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 εθελοντική...

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Συνέχισε να διαβάζεις