17/03/2025
21.5 C
Serres

Το απλούστατο μυστικό για τρυφερή μπριζόλα μια για πάντα

Όποιο είδος μπριζόλας κι αν ψήνουμε, είτε είναι χοιρινή, είτε μοσχαρίσια, θέλουμε η μπριζόλα να είναι τραγανή εξωτερικά και τρυφερή και ζουμερή στο εσωτερικό της.

Υπάρχει ένα απλούστατο κόλπο για τρυφερή μπριζόλα κι αυτό είναι η μαγειρική σόδα. Ναι, η μαγειρική σόδα εκτός από τις πολλαπλές χρήσεις της στην καθαριότητα μπορεί να χρησιμεύσει και για να κάνει πιο τρυφερό το κρέας μιας μπριζόλας.

Πώς γίνεται αυτό;


Όταν η μαγειρική σόδα έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια της μπριζόλας, αυξάνει τα επίπεδα pH της.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Αυτό κάνει τις ίνες του κρέατος να είναι λιγότερο σφιχτές και παράλληλα βοηθά το κρέας να κρατά περισσότερα υγρά, επομένως να είναι πιο ζουμερό.

Ρίξτε, λοιπόν, λίγη σόδα πάνω στην επιφάνεια της μπριζόλας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε.

Στη συνέχεια, βάλτε τη σε μια σακούλα που κλείνει με φερμουάρ ή σε γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Έπειτα, ξεπλένετε τη μπριζόλα να φύγει η σόδα, την ψήνετε και διαπιστώνετε αν γίνεται όντως πιο τρυφερή.


Με γιαούρτι


Ένας άλλος τρόπος για να κάνουμε πιο μαλακό το κρέας μιας μπριζόλας και να του δώσουμε επιπλέον γεύση είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Το χρησιμοποιούμε για να μαρινάρουμε το φιλέτο μας.

Με κόκκους καφέ


Τέλος, μια άλλη μέθοδος να μαλακώσουμε μια μπριζόλα είναι να τη μαρινάρουμε με κόκκους καφέ, που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με ντομάτα, πεπερόνι και μοτσαρέλα


Τάρτα lime με 4 υλικά -Το δροσιστικό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αρίστος Δοξιάδης: Το χρονικό της παραίτησής του 48 ώρες μετά τον ανασχηματισμό

Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν στο στόχαστρο μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου....

Eπιμελητήριο Σερρών: Εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για το “επιχειρείν”

Έναν εποικοδομητικό διάλογο με ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών σχετικά με το επιχειρείν, είχαν για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς...

Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών: Πασχαλινές Λαμπάδες απο τις Κατηχητικές συνάξεις

Oι κατηχητικές συνάξεις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών φιλοτέχνησαν για ακόμη μία χρονιά όμορφες Πασχαλινές Λαμπάδες για όλους. Όσοι πιστοί θέλουν να προμηθευτούν...

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεκτή έγινε η παραίτηση του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Όταν η γνώση συναντά την εμπειρία: Εκπαιδευτική αποστολή του Γυμνασίου Ηράκλειας και του 3ου Γυμνασίου Σερρών στην καρδιά της Ευρώπης και της Επιστήμης!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, πολιτισμού και επιστήμης πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ηράκλειας και του 3ου Γυμνασίου Σερρών από τις 24...

O ΥΦΥΠΕΞ Τάσος Χατζηβασιλείου στο Business Forum Ελλάδας – Κύπρου

Πάνω από 170 επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών και κυπριακών εταιρειών στη Λευκωσία – «Είμαστε φύσει και θέσει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ευρώπης και της...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 6.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις μέσα από το 55+

Ξεκίνησαν ήδη οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω της...

Συνέχισε να διαβάζεις