Αν και χρειάζονται μόλις 20΄ για να ετοιμαστούν, αποτελούν ιδανική επιλογή για τραπεζώματα.
Τα νιόκι, δένουν καταπληκτικά με το σπανάκι και το ροκφόρ, που δίνουν στο φαγητό γήινη γεύση με νότες ξηρών καρπών.
Συνολικός Χρόνος: 20′
Υλικά
400 γρ. νιόκι
150 γρ. σπανάκι , ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
100 γρ. ροκφόρ, κομμένα σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος
πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄.
Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για να βράσουμε το σπανάκι για 5΄.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα νιόκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Βήμα 4
Συνοδεύουμε ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.
Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με ντομάτα, πεπερόνι και μοτσαρέλα
Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Ιωλκού Βόλου προς το 2ο Γελ Σερρών!