Συνδυάστε το με λευκό κρασάκι και φρέσκια σαλάτα
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μέτριες πατάτες
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο.
Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Ομελέτα φούρνου, έτοιμη στο πι και φι -Νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας αφιερωμένη στην αναντικατάστατη προσφορά της Γυναίκας!