18/03/2025
7.6 C
Serres

Αυτό είναι το κόλπο για άψογα τηγανητά αυγά

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από άψογα τηγανητά αυγά; Είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, με σαλατούλα.

Αν βέβαια αποφασίσουμε να συνοδευσουμε τηγανητά αυγά με τηγανητές πατάτες, τα πράγματα αλλάζουν! Το τέλειο γεύμα που μας γυρνά πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στα μαγειρέματα της μαμάς ή της γιαγιάς.

Είστε σίγουροι όμως ότι ξέρετε να τηγανίζετε τα αυγά; Η διαδικασία μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό,τι νομίζετε…

Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούν την ίδια τεχνική: ζεσταίνουν ένα τηγάνι, προσθέτουν λίγο βούτυρο ή λάδι, σπάνε μέσα το αυγό και το αφήνουν να ετοιμαστεί.

Aν το τηγανίζουμε με λάδι, κάνουμε όλοι το κλασικό κόλπο των μαμάδων μας με το κουταλάκι για να πάρει λάδι ομοιόμορφα και να ψηθεί καλύτερα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, όχι καταπληκτικό. Κάποιες φορές το ασπράδι δεν ψήνεται ομοιόμορφα, κάποιες άλλες φορές ο κρόκος είναι πολύ σκληρός.

Για να έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο, χωρίς να σπάσει το αυγό, ξεκινάμε να ρυθμίσουμε σωστά τη θερμοκρασία μας.

Ξεκινάμε σε κρύο μάτι, στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και μόνο τότε ανοίγουμε το μάτι σε θερμοκρασία μέτρια προς χαμηλή.

Και καθώς το τηγάνι ζεσταίνεται, το αυγό ψήνεται αργά, διατηρώντας το σχήμα του, ενώ ο κρόκος παραμένει άθικτος. Είναι τόσο απλό.

Το μόνο που χρειαζόμαστε, λοιπόν, είναι ένα κρύο τηγάνι. Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιούμε βούτυρο, αλλά λάδι.


Ομελέτα φούρνου, έτοιμη στο πι και φι -Νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή

Σνακ για το γραφείο: Ποια καταπολεμούν το άγχος;


Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: Η πρόσληψη του αρχαίου δράματος

Το Μάθημα 23ο για τα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, ώρα 7:00μμ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Νικ....

Επιμελητήριο Σερρών: Πάντα δίπλα στην ΟΕΒΕΣΣ που έκλεισε 100 χρόνια λειτουργίας και δράσης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς έδωσε το «παρών» στην επετειακή εκδήλωση της ΟΕΒΕΣΣ για τα 100 χρόνια λειτουργίας και δράσης της.«Ένας αιώνας...

Νότης Μαριάς: Βάζουν χέρι στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και στις καταθέσεις για...

Γράφει ο Νότης Μαριάς* Το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου 2025 άναψε το πράσινο φως για την εφαρμογή του πολεμοκάπηλου σχεδίου REARM EUROPE ύψους...

Γ’ Χαιρετισμοί της Παναγίας απο τα Παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025 και ώρα 19:30, οι μαθητές του θα ψάλλουν τους...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«Γυναίκες με Δύναμη» στο Νέο Σούλι

Η Αντιδημαρχία Ισότητας Φύλων, Συμφιλίωσης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, θέλοντας να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας στις 8η Μαρτίου, διοργάνωσε...

Πέτρος Αγγελίδης: Ο Διαγωνισμός για τα LED από τη Δημοτική Πρωτοβουλία ήταν αδιάβλητος

Σχετικά με δημοσίευμα της νεοσύστατης κίνησης “Ενεργοί πολίτες Σερρών- Myseety”  για το θέμα του οδοφωτισμού led στο οποίο αναφέρουν, ότι επί της δικής μου...

Επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στη FOODEXPO 2025

Μία ακόμη επιτυχημένη και αποτελεσματική παρουσία κατέγραψε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Μαρτίου, στην Αθήνα. Η αυλαία της μεγαλύτερης...

Συνέχισε να διαβάζεις