18/03/2025
5.9 C
Serres

Χαλβάς με πορτοκάλι ή νεράντζι και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς στην πιο αρωματική εκδοχή του, με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι.

Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα είναι απαραίτητο συστατικό της νοστιμιάς του.

Συνολικός Χρόνος: 1:15′

Υλικά

Μερίδες:8

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

100 ml ε.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή φυτικό βούτυρο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
50 γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιρόπι από το γλυκό κουταλιού
400 ml νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας


Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι: Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το σιρόπι, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.


Προσθέτουμε την κανέλα και το γλυκό κουταλιού.

Βήμα 3

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά τον χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βήμα 4

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Το μιλφέιγ των 15 λεπτών

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» Από την  ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο του 33ου Money Show

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας την...

Π.Ε Σερρών: Έκτακτη επιδείνωση του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 6/17-03-2025), με ισχύ...

Ο Δήμος Σερρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo 2025 στη...

Ο Δήμος Σερρών έδωσε δυναμικό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η κρουαζιέρα βασική κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Επίσημη επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το λιμάνι του Ρότερνταμ, πραγματοποίησε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν επίσης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Επίσκεψη του Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Σερρών

Το Δήμο Σερρών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος Παναγιώτης Μπαθρέλος. Τον κ. Μπαθρέλο υποδέχθηκε...

Βασίλης Τερζής: «Οδοφωτισμός – Led, 8 αλήθειες και 5 ερωτήματα…»

Αξιότιμη κ. Δήμαρχε αναφέρει με ανοιχτή του Επιστολή ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τερζής, 1η) είναι αλήθεια.., η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης με αυτόκλητη...

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών αεροδρομίων - Οι τρεις σημαντικές διακρίσεις Για τρίτη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» κατατάσσεται στα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης,...

Συνέχισε να διαβάζεις