18/03/2025
3.7 C
Serres
18/03/2025
3.7 C
Serres

Crema Catalana

Η κρέμα καταλάνα, η ισπανίδα “πρωτοξάδερφη” της γαλλικής crème brulee είναι ένα επιδόρπιο που κλείνει ιδανικά κάθε τραπέζι σας.

Συνολικός Χρόνος: 30′

Υλικά

400ml κρέμα γάλακτος
600ml γάλα πλήρες
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
6 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ γεμάτες
100γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και τη διακόσμηση

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

8-10 κουτ. σούπας ζάχαρη γεμάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού (είναι προτιμότερο να τα πάρετε με peeler) και το ξύλο της κανέλας.


Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να ζεσταθεί.

Μόλις πάρει βράση το τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και να απορροφήσει τα αρώματα.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.


Τα περιχύνετε με το αρωματισμένο μίγμα που ετοιμάσατε.

Βήμα 3

Ρίχνετε το μίγμα ξανά στο κατσαρολάκι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Βήμα 4

Αφαιρείτε την κανέλα και περνάτε την κρέμα από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τα ξύσματα και τυχόν γρομπαλάκια.

Τη μοιράζετε σε 8 ειδικά πυρίμαχα σκεύη ή μπολ. Αφήνετε νακρυώσουν εντελώς οι κρέμες πριν τις βάλετε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά.

Βήμα 5

Όταν θέλετε να σερβίρετε, μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά τους από μια γερή κουταλιά σούπας ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα και να καραμελώσει.

Ύστερα αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να γίνει σαν τζάμι η καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως!

Tips

Είναι σημαντικό να κάνετε την καραμέλα την τελευταία στιγμή.

Αν την κάνετε νωρίτερα και αφήσετε τις κρέμες στο ψυγείο, η καραμέλα θα λιώσει και η κρέμα σας θα βρεθεί να κολυμπάει μέσα σε ένα αραιό σιρόπι καραμέλας, πράγμα που δεν το θέλουμε.

Συνταγή για gingerbread μπισκότα

“ΝΑΙ” από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για την αποκατάσταση της φύσης

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Σερρών Θεολόγος: Τα ‘’Άχραντα Πάθη’’ του Κυρίου μας, πηγή ευλογίας, χάριτος, παρακλήσεως και...

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, ποιμαντικώς αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών και μάλιστα κατά την ψυχοσωτήριο αυτήν περίοδο...

Σάκης Αρναούτογλου: Η Ευρώπη απέναντι στα bots που απειλούν τη Δημοκρατία

Η Ευρωπαία Επίτροπος και Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Henna Virkkunen, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Αρναούτογλου, κρούει τον κώδωνα για τη σοβαρότητα της...

Γιώργος Αυτιάς: 5 προτάσεις για αύξηση κονδυλίων στην Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, κατέθεσε πέντε τροπολογίες  στην έκθεση του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2026. Οι προτάσεις αυτές στοχεύουν στην...

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ενίσχυση Επιχειρησιακών Ομάδων υπέγραψε ο Κώστας Τσιάρας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας με τη συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν την υπογραφή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στη Θεσσαλονίκη δύο υπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας – Επίσκεψη στους τραυματίες

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Υγείας επισκέφτηκαν τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία και συνομίλησαν με τους συγγενείς τους - Ευγνώμονες προς την Ελλάδα https://youtu.be/nhtsO1RpCCs Τους...

“Ενεργοί Πολίτες Σερρών – Myseety”: Απάντηση στον κ. Αγγελίδη περί των LED

Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δήμαρχο κ.Αγγελίδη, που μας δίνει την ευκαιρία να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ των LED, μιας και...

Πιάστηκαν στα «πράσα» – Η λεία τους ξεπέρασε τα 46.000 ευρώ σε χρυσαφικά και τιμαλφή

Χρυσαφικά και τιμαλφή που η αξία τους ξεπερνά τις 46.000 ευρώ ήταν η λεία της παράνομης δράσης τεσσάρων ανδρών μελών εγκληματικής ομάδας, σε περιοχές...

Συνέχισε να διαβάζεις