Οι καλεσμένοι σας θα το λατρέψουν.
Ένα πιάτο γιορτινό και απολαυστικό με το ξεχωριστό Μοσχάτο κρασί Σάμου.
Συνταγή για 6 Μερίδες
Θα χρειαστείτε:
6 μεγάλα αχλάδια
200 γραμμ. καρύδια ψίχα χοντροσπασμένα
200 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένα
200 γραμμ πευκόμελο
1 μπουκάλι 750 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάμου
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ σούπας φρυγανιά
1 φύλλο σφολιάτας
1 ξύλο κανέλα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια με το πίλερ και με το κουταλάκι παρισιέν αφαιρούμε προσεχτικά τον πυρήνα του αχλάδια δημιουργώντας μια μικρή ”Φωλιά ”.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αχλάδια με το γλυκό κρασί Σάμου, την κανέλα ξύλο και τον αστεροειδή γλυκάνισο για 20 έως 30 λεπτά ( εξαρτάται πόσο ώριμα είναι) μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, το καρύδι, το φυστίκι , την κανέλα και ένα κουτ. Σούπας από το κρασί κι ανακατεύουμε.
Στεγνώνουμε τα αχλάδια με απορροφητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με 2 κουτ. του γλυκού γέμιση.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε 6 τετράγωνα κομμάτια 10×10 τοποθετώντας το αχλάδι και τυλίγοντας σφιχτά μέχρι τη μέση.
Κόβουμε την υπόλοιπη σφολιάτα σε μακριές λωρίδες 3 εκατοστά φάρδος να τυλίγεται το αχλάδια από την μέση μέχρι το κοτσάνι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 -30 λεπτά.
Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες
Από τον Τάσο Χατζηβασιλείου Χριστουγεννιάτικα δώρα αγάπης σε μαθητές των Σερρών!