Μια αρωματική κόκκινη σάλτσα από κράνμπερι συνοδεύει ιδανικά το χοιρινό κρέας στα τραπέζια της γιορτινής και αναβαθμίζει και το πιο απλό πιάτο.
Συνολικός Χρόνος: 40′
Υλικά
300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml γλυκό κρασί Σάμου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
2 γαρίφαλα
500 γρ. κράνμπερι, χωρίς ζάχαρη, αποξηραμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά.
Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου κατά τα 2/3 και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας.