02/03/2025
8.7 C
Serres

Μανιταρόσουπα με κρούστα

Αγαπάμε τις σούπες του χειμώνα και η συγκεκριμένη, εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμη, σερβίρεται άνετα και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Συνολικός Χρόνος: 40′

Υλικά

250γρ. μανιτάρια άσπρα
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
30γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκους αβγών
1 φύλλο σφολιάτας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Μουλιάζετε τα πορτσίνι σε μισό λίτρο χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Πλένετε τα φρέσκα μανιτάρια σε νερό με λίγο ξίδι.

Τα σκουπίζετε καλά και τα ψιλοκόβετε.

Βήμα 2


Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (έχετε αφαιρέσει την πράσινη ουρίτσα του), μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε τα φρέσκα μανιτάρια, τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τα μουλιασμένα πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Διαλύετε τον κύβο μέσα στο νερό που μουλιάσατε τα πορτσίνι και προσθέτετε το ζωμό στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, το γάλα και τρεις κουταλιές της σούπας μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τη σούπα για 15 λεπτά.


Βήμα 4

Ανακατεύετε την κρέμα με τον έναν κρόκο, τα προσθέτετε στο μίγμα και τα πολτοποιείτε όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να έχετε μια λεία, βελούδινη κρέμα.

Βήμα 5

Τη μοιράζετε σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ.

Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβετε τέσσερις δίσκους σφολιάτας λίγο μεγαλύτερους σε διάμετρο από αυτή των μπολ.

Βήμα 6

Με ένα πινέλο αλείφετε τα χείλη των μπολ με κρόκο αβγού και σκεπάζετε ένα ένα τα μπολάκια με ένα δίσκο σφολιάτας.

Πιέζετε να κολλήσει καλά η σφολιάτα και αλείφετε και την επιφάνειά της με κρόκο αβγού.

Βήμα 7

Βάζετε τα μπολ με τη σούπα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Σερβίρετε τις μανιταρόσουπες αμέσως μόλις τις βγάλετε από το φούρνο.

Η πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα στο air fryer

“ Το Ημερολόγιο των Χιονονιφάδων” μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με τη Λαλού και την Χαλαμπώ.

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

12ος χορός των Ντόπιων Σερρών – «Να δω τα Σέρρας τα χωριά»

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο 12ος χορός των Ντόπιων Σερρών «Να δω τα Σέρρας τα χωριά» Ειδικά για τη βραδιά «αντάμωσαν» μουσικά οι εξαιρετικοί μουσικοί της...

Γιάννης Μυλόπουλος: Να στηρίξει η Περιφέρεια αγρότες και κτηνοτρόφους

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (ΠΚΜ), η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ» δια του Περιφερειακού Συμβούλου Φώτη Χατζόγλου, κατέθεσε ερώτηση...

ΟΕΕ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης εσωτερικού ελέγχου

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης εσωτερικού ελέγχου, το οποίο διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της...

Συνέχισε να διαβάζεις